Вулиця 24 Серпня в Івано-Франківську без асфальтного покриття


Україна святкує 22-гу річницю своєї незалежності. В Івано-Франківську одну з вулиць міста названо на честь цього свята — йдеться про вулицю 24 Серпня. Розташована вона в спальному мікрорайоні «Каскад» поміж вул. Стуса та Миколайчука. Довжина її — більше 500 метрів, однак головною проблемою є відсутність асфальтового покриття. Вулиця 24 Серпня єдина, якою можливо заїхати автотранспорту до більшої частини житлових будинків мікрорайону.

Тут розміщені 15 багатоповерхівок, школа, а також декілька садово-городніх кооперативів. Сумарна кількість жителів перевищує 3,5 тис. осіб. У літній період дорога особливо популярна, оскільки це шлях до одного з найбільших пляжів міста, пише "Галичина".

Гравійне покриття автошляху — в занедбаному стані. В період опадів вибоїни наповнюються водою і рух вулицею нагадує автослалом. Вже більше десяти років жителі прилеглих вулиць очікують, що влада таки капітально реконструює вулицю. Варто зазначити, що за цей час не бракувало обіцянок змінити ситуацію. Рік у рік вулиця кочувала з одного титульного списку в інший, але, як кажуть, а віз і нині там. Катастрофічна ситуація змусила жителів шукати об’їзні шляхи і частина автотранспорту нині рухається грунтовою дорогою поряд із ТРЦ «Арсен».

Щоправда, ця дорога також зруйнувалася і проїхати нею ризикують лише власники автомобілів підвищеної прохідності. З часом автомобілісти проклали ще одну дорогу, яка також швидко покрилась ямами та вибоїнами. На щастя, нинішнє літо видалось посушливим, що сприяє тривалій експлуатації «саморобної» дороги, але осінь уже не за горами й автомобілям знову доведеться місити багнюку, наражаючи пасажирів на небезпеку. Після початку фінансової кризи чиновники вже перестали обіцяти світле майбутнє жителям вул. 24 Серпня. За умов, коли кілька років не можуть відремонтувати центральну вулицю Тараса Шевченка, а набережна ім. В. Стефаника взагалі стала непроїзною, проблеми периферійної вул. 24 Серпня не видаються такими вже страшними. Але у віддалених районах міста також живуть люди, які хочуть користуватися доброякісною інфраструктурою.

До речі, ситуація з вулицею 24 Серпня доволі символічна: здавалося б, маємо незалежність, але навести лад у власному місті за 22 роки так і не спромоглися.