«Викрадення Європи»


26 вересня о 17:00 годині у Центрі польської культури і європейського діалогу на Січових Стрільців, 56 відбудеться алегорична виставка абстрактного живопису Едуарда Ніконорова «Викрадення Європи». Івано-франківський митець покаже візуалізації своїх філософських шукань у рамках проекту ЦПКіЄД «Ідентифікація & Інтеграція – Нас єднають відмінності».

Експозиція «Викрадення Європи» складається з майже двох десятків полотен, перетворюючи простір Центру на мозаїку про вічне існування людини на межі добра і зла. Це дуже актуальний час для демонстрації модерної алегорії, що емоційними засобами відображає історичний контекст агресії Росії в Україні.

Заспонсорована Генеральним Консульством Республіки Польща у Львові та фундацією «Архікультура» місто Кошалін виставка буде ще одним кроком реалізації проекту «Ідентифікація & Інтеграція – нас єднають відмінності».

Марія Осідач, директор ЦПКіЄД: «Едуард Ніконоров - тип самотника, людини яка ховається в своїй майстерні, творця, замкнутого у власному світі фантазій. Через створену ним власну, орігінальну незвичайну мову малярства,  транслюються роздуми про людське буття, виставляються на показ внутрішні агоністичні сили, що стикаючись стають джерелом змін і розвитку будь-якої людини».

Центр польської культури та європейського діалогу дуже пишається, що показ данної виставки відбудеться в Івано-Франківську, де мешкає Едуард Ніконоров. 11 листопада на День Незалежності Польщі ця виставка відкриє галерею мистецтв в Європейському центрі солідарності у Гданську. Анонсуємо останній показ в Україні перед експонуванням робот у Стамбулі, Люксембургу і Нью-Йорку.

Подія організована Центром польської культури і діалогу європейського та Інститутом мистецтва та дизайну Кошаліньської Політехніки. Під час виставки глядачі зможуть зробити внесок на допомогу українській армії, купуючи каталог робот Едуарда Ніконорова.