Як підвищити чоловіку природний рівень тестостерону


Який вплив робить тестостерон на організм чоловіків і як підвищити його рівень та нейтралізувати проблеми з ерекцією – про це в статті далі.

Організм чоловіків зазнає змін з плином життя. Після 30 років тестостерону виробляється набагато менше. Він не так сильно впливає на організм. Це призводить до зниження лібідо, і, як наслідок, зниження сексуальної активності.

Тестостерон впливає на зовнішній вигляд і здоров'я чоловіка. Приріст м'язової маси, метаболізм, свіжість шкіри, внутрішній спокій – всі процеси в організмі працюють за допомогою тестостерону. Він впливає на моторику кишечника, розподілу кальцію в кістках і багато іншого.

Вікові зміни

Коли з віком у чоловіка з'являється невеликий живіт, в його вісцеральній жировій тканині тестостерон перетворюється в естроген. Чим більше в організмі чоловіка естрогену, тим легше відкладається жирова тканина, змінюється поведінка, сповільнюється обмін речовин.

Було проведено безліч досліджень щодо чоловіків, які робочий день проводять за комп'ютером. Це дозволило з'ясувати, що сидяча робота понад норми сприяє збільшенню одного з маркерів простатиту. А наявність аденоми простати є першим етапом на шляху до імпотенції.

Рішення проблем з еректильною дисфункцією

Існує безліч варіантів для підтримки рівня тестостерону в необхідних межах. Один з них – дапоксетін, який дозволяє вирішити проблему чоловіків в ліжку. Але це не єдиний спосіб налагодити гормональний фон.

Заняття спортом – прекрасний спосіб привести тіло в форму і врегулювати рівень гормонів в організмі. Силові навантаження запобігають утворенню жиру в організмі. Найбільш простими є ранкова гімнастика і ходіння пішки. Чоловікам варто відмовитися від ліфта й при необхідності підніматися по сходинках самостійно. Наявність зайвої ваги може привести не тільки до зниження рівня гормонів, але і погіршення якості сперми. Тому підтримка тіла в формі дуже важлива в будь-якому віці.

Ще одним кроком на шляху до успіху є правильне харчування. Це не означає, що варто повністю відмовлятися від солодкого, жирного і так далі. Потрібно збалансувати кількість білків, жирів і вуглеводів, які надходять разом з їжею. Це дозволить відчути себе набагато краще. А якщо є необхідність у підвищенні потенції під час їжі, можна вибирати спеціальні приправи та продукти, які відносяться до афродизіаків.

Не варто забувати про повноцінний відпочинок. Для дорослої людини достатньо від 6 до 8 годин нічного сну. Це дозволить відновити сили, заповнити втрачену за день енергію. Хороший сон сприяє захисту від порушень гормонального фону, стресів, ожиріння та інших факторів, які негативно позначаються на організмі. Чоловік, який висипається, правильно харчується, не має шкідливих звичок з меншою ймовірністю відчує зниження тестостерону і проблеми інтимного характеру.

Партнерський проєкт

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!