Які дороги у Франківську вже підремонтували, а які ще планують


На оперативній нараді у міського голови керівник КП «Муніципальна дорожня компанія» Віталій Бурко розповів про поточний ремонт доріг у 2021 році.

Загалом на балансі «МДК» перебувають всі дороги Івано-Франківської громади з різним типом покриття протяжністю 584 км, йдеться на сайті міського голови.

Для поточних робіт підприємство уклало угоди на купівлю 40 тон холодного асфальтобетону, 5000 тон дрібнозернистого та 500 тон грубозернистого гарячого асфальтобетону, 15 тон бітуму та 120 тон бітумної емульсії.

Що ж таке поточний ремонт?

Ліквідація аварійних вибоїн в зимовий період часу за допомогою холодного асфальту.

Ліквідація аварійних вибоїн за допомогою гарячого асфальту

Плановий поточний ремонт картами гарячим асфальтом та бітумізатором «Крокус»

Ремонт щебеневої основи основи і влаштування верхніх шарів гарячого асфальту

Фрезерування пошкоджених ділянок та влаштування верхніх шарів з гарячого асфальту

Що уже зробили за рік?

Ліквідацію аварійних вибоїн холодним асфальтом на 30-х вулицях – площею в 2157 м кв.

Поточний ремонт гарячим асфальтом – 5543 м. кв.

Поточний ремонт бітумізатором «крокус» – 6748 м кв.

Копання кюветів та профілювання щебеневих доріг –203000 м кв.

Укладання верхнього шару на вул. Мазепи (після холодного фрезерування або влаштування дорожніх корит та щебеневих основ) – 15000 м кв.

А також величезні роботи пройшли на вул. Л. Гузара, вул. Надрічна, вул. Декабристів-Глінки, вул. Красівського, вул. Львівська, вул. Деповська.

«Для поточного ремонту асфальтом працюють дві бригади, та ще дві для бітумізаторів. Загалом це 25 робітників. А також маємо ремонтно-будівельну бригаду з 10 дорожніх робітників», – зазначає керівник підприємства Віталій Бурко.

Наразі асфальтуються гарячим асфальтом:

Напливи на вулицях Івасюка та Незалежності;

Виїзд зі старої вулиці Надрічної на кільце;

Вулиця Деповська;

Вул. Колгоспна у селі Добровляни;

Вул. Центральна у селі Радча.

Планується зрізання та влаштування верхнього шару вул. Надрічної під мостом, а також перехрестя Галицька-Горбачевського-Калуське шосе та кільце на вул. Мазепи.

Віталій Бурко наголошує, що за ходом ремонтів можна стежити на офіційній фейсбук-сторінці підприємства КП “Муніципальна дорожня компанія”.

«В Івано-Франківську свого часу було три дорожні організації, які займались ремонтними роботами. Зараз така одна. А кількість доріг зросла в 3,5 рази. Тому потрібно збільшувати темпи: і кількість бригад, які будуть ремонтувати дороги, і кількість робочої техніки», – коментує міський голова Руслан Марцінків.

Крім того, очільник міста доручив КП «Благоустрій» виділити окрему бригаду для обслуговування сіл. Щоб уже з наступного «ремонтного» сезону робити дрібний ямковий ремонт у селах.

Загалом поточні ремонти доріг в Івано-Франківській громаді проводитимуть доки дозволятимуть погодні умови.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!