Цьогоріч до поліції звернулися 15 дітей, які постраждали від домашнього насильства


З метою постійного контролю та превенції правопорушень, пов’язаних із насильством в сім’ях, поліцейські Івано-Франківщини продовжують працювати в посиленому режимі та оперативно реагувати на всі прояви насильства.

Також правоохоронці щоденно аналізують заяви й повідомлення, пов’язані з домашнім насильством, аби вчасно надати допомогу людям.

У місті Івано-Франківську продовжує свою роботу мобільна група з реагування на факти вчинення домашнього насильства. Вони виїжджають на всі виклики, пов’язані з домашнім насильством, що надходять на лінію «102» та надають всю необхідну допомогу сім‘ям на місці.

Зокрема, поліцейські документують порушення, складають адміністративні протоколи, а також проводять й превентивну роботу. Крім того, мобільна група працює не тільки за наявними викликами, але й перевіряють ті сім‘ї, де вже були випадки вчинення насильства.

Загалом, від початку поточного року поліцейські мобільної групи відреагували на 504 звернень від громадян про факти вчинення відносно них домашнього насильства.

Більшість цих повідомлень подані жінками - 164, чоловіками – 22 та неповнолітніми – 15.

До адміністративної відповідальності за ст.173-2 КУпАП (Вчинення домашнього насильства, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового) притягнуто 108 правопорушників, винесено 139 термінових заборонних приписів домашнім кривдникам та розпочато 3 кримінальних проваджень.

Мовчати про домашнє насильство не потрібно. Обов'язково звертайтеся за допомогою. Якщо ви стали жертвою домашнього насильства або вам відома інформація про особу, відносно якої вчиняється насильство, не зволікайте, а інформуйте поліцію за номером 102.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!