З російського полону звільнили прикарпатку Галину Федишин


У середу, 3 січня, з російського полону повернулася Галина Федишин з cела Сваричів, що на Рожнятівщині, - остання дівчина-морпіх, що була в полоні.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook Сергій Волинський, командир 36 окремої бригади морської піхоти.

"Уявіть, майже два роки полону… Повернулись на рідну землю не просто військові, а справжні Герої, які витримали неймовірні випробування і зберегли вірність своїй країні та ідеалам. Кожен з них пройшов шлях, який мало хто може уявити. Вони зазнали багатьох втрат, але не втратили сили духу! Їх повернення - це не просто радісна подія, це символ непереможності духу нашої нації. Вдома Галина Федишин, остання дівчина-морпіх, що була в полоні! Вона пройшла важкий шлях оборони Маріуполя, завод Ілліча, Азовсталь та пекельний полон…", - повідомив Волинський.

Нагадаємо, що 3 січня з російського полону звільнили 230 українців - військових та цивільних.

Галина Федишин - на фронті з 2016 року, де рятувала бійцям життя. У 2021 році президент України Володимир Зеленський особисто вручив їй нагороду “За врятоване життя”. Також вона нагороджена нагрудним знаком «Маріуполь відстояли – перемогли» та відзнакою Івано-Франківської обласної ради «За бойову звитягу».

Як розповіла Суспільному директорка соціально-психологічної служби Звягельськго медколеджу Ніна Мороз, який у 2015 закінчила Галина, дівчина була поранена. Потрапила в полон під час виходу з Азовсталі у травні 2022 року. Тоді ж у полон потрапив і її хлопець-військовий, який родом із Донеччини.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!