Випала місячна норма дощів: У мерії розповіли, де найбільше затопило місто


Вчора, 22 червня в Івано-Франківську пройшла сильна злива. Це складає майже місячну норму опадів.

Про це на щотижневій оперативній нараді у міського голови повідомив керівник КП «Івано-Франківськводоекотехпром» Роман Кімачук, пише Бліц-Інфо.

За його словами, через це відбулось підтоплення окремих ділянок. Найпроблемнішою з них є вулиця Надрічна.

«Всі колектори сходяться на перехресті вулиць Максимовича – Надрічна. Туди стікаються всі дощові води з міста. Нам, аби завершити будівництво дощового колектора на Надрічній потрібно два тижні гарної погоди. Зараз дороги є сухі. Залишилось її тільки помити. Наші працівники митимуть стану Надрічну, також просимо МДК помити нову Надрічну», - зауважив комунальник.

Кімачук розповів, що також підтопило також перехрестя Івасюка – Миколайчука, мікрорайон Опришівців, вулицю Польову та Тролейбусну.

«Всі заявки, які поступають ми опрацьовуємо. У нас є окрема бригада, 8 чоловік, які займаються дощівкою. Коли стається надзвичайна ситуація ми направляємо на боротьбу з нею всі можливі інші бригади», - наголосив Роман Кімачук.

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційно-оборонної роботи та діяльності правоохоронних органів Ігор Влізло зауважив, що МАРСіани відкачували воду з Надрічної до 4 години ранку.

«На базі Теплокомуненерго створено аварійну бригаду, яка відкачуватиме воду з затоплених будинків. Я сьогодні зранку проїхався по дамбах, вода є у межах норми, тож надіюсь, проблем із цим не буде», - каже Влізло.

Читайте такожЗлива у Франківську: затоплені авто і провалля в парку

Підтоплені будинки, дороги і авто. Наслідки сильного дощу на Прикарпатті

Через зливу частина франківського кладовища плаває

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!