За добу надзвичайники Прикарпаття загасили 45 пожеж сухостою, впіймали двох паліїв


7 вересня в Івано-Франківській області сталося 45 пожеж сухостою. Вогонь знищив понад сім гектарів сухої трави та чагарників.

Про це повідомили у ГУ ДСНС області.

"Вчора близько обіду до рятувальників поступило повідомлення про те що, виникла пожежа чагарників та лісової підстилки на території Отинійського лісництва. Площа пожежі складала 1 га. Протягом чотирьох годин рятувальники ліквідовували пожежу із двох протилежних сторін підручними засобами пожежогасіння, ранцевими оприскувачами та повітродувом.Також впродовж вчорашнього дня по всій території області рятувальники ліквідували 44 пожежі сухої трави, на загальній площі близько 6 га, до ліквідації пожеж в екосистемах залучалося 115 рятувальників та 36 одиниць спецтехніки", - йдеться у повідомленні рятувальників.

У ДСНС додали, що в області тривають рейди, аби виявити паліїв. Зокрема, у суботу спіймали двох.

"Впродовж вчорашнього дня притягнуто до відповідальності двох паліїв, з початку року до відповідальності притягнуто 169 осіб. Крім того, здійснюється повітряний моніторинг за допомогою БпЛА для виявлення як осередків пожеж, так і порушників", - додали рятувальники.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!