За кожен день протермінування розкопки підприємства платитимуть 1700 грн


Цього року в Івано-Франіквську посилили санкції щодо розкопок. Зробили це для того, щоб усі, хто проводить розкопки, вчасно їх завершували

З початку 2021 року уже проведено 313 розкопок, з них планових 80 та 233 аварійні. Про це йдеться на сторінці міського голови Руслана Марцінківа.

З аварійних уже 212 закриті та 21 ще в роботі. А з планових закрили 48 розкопок, в межах терміну наразі 27, та 5 протерміновані.

"Як пояснює мій заступник Михайло Смушак, щодо планових розкопок стараються йти назустріч. І якщо не встигають її закрити – то можна звернутися за продовженням ордеру. А от за протермінування робіт за рішенням МВК передбачений штраф. Ці гроші йдуть в міський бюджет. Тобто, якщо хтось проводив розкопку і «забув», що він має її відновити - отримає штраф 1700 гривень за кожен день прострочки. Це прописано у договорі-гарантії", - йдеться у дописі.

Варто наголосити, за словами мера, розкопки для відновлення мереж необхідні, але після них треба приводити до ладу благоустрій.

"Як зауважила моя перша заступниця Вікторія Сусаніна потрібно у договорах прописувати й контрольно-виконавчі зйомки та подавати їх до Департаменту архітектури. Це не забаганка, а необхідність. Адже в майбутньому необхідно знати, де прокладаються нові мережі", - переконаний мер.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!