Забезпечення одного військового без зброї оцінюється в $30 тисяч — Міноборони


Забезпечення одного військовослужбовця (без зброї) обходиться державному бюджету в 30 тисяч доларів, або близько 1,2 мільйона гривень.

Про це сказав Юрій Джигир — заступник міністра оборони з питань фінансів — у коментарі Bloomberg, пише Громадське. 

Він зазначив, що вартість мобілізаційної кампанії України залежатиме від кількох факторів: щомісячного призову, фактора надходження допомоги та рішень щодо ротації.

Раніше Джигир розповідав, що 70% бюджету міністерства йде на грошове забезпечення та бойові виплати українським військовослужбовцям — це 862,6 млрд гривень.

До цього найбільшого пакета витрат міністерства також входять виплати загиблим, виплати за поранення, за перебування на першій і на другій лінії бойового зіткнення, харчування особового складу, речове забезпечення та винагороду за знищену техніку.

До другого великого пакета бюджету Міноборони входить закупівля озброєння та військової техніки. На це з бюджету відомства виділяють 20% — 265,4 млрд гривень. Ця сума є орієнтовною, оскільки потреби в оборонному секторі динамічні.

Третій великий пакет бюджету оборонного відомства включає експлуатаційні видатки: закупівля палива, підготовка війська, комунальні платежі, поточний ремонт тощо.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!