Задля безпеки на Івано-Франківщині діятимуть блок-пости


Їх встановлять на в’їздах на територію Прикарпаття. Вже визначено перелік місць розташування блок-постів, де у цілодобовому режимі чергуватимуть працівники міліції спільно з представниками громадськості краю.

Такі пости облаштовуються відповідно до рішення ради оборони Івано-Франківської області для попередження та недопущення вчинення резонансних злочинів, проведення превентивних заходів, спрямованих на недопущення проявів тероризму, виявлення фактів незаконного ввезення на територію області зброї та вибухівки.

Облаштування блок-постів фінансуватиметься місцевими органами влади. На кожному з них, як передбачається, разом з міліціонерами чергуватимуть щонайменше два представники громадських формувань. Під час проведення інструктажів працівників міліції, які заступають на блок-пости, відпрацьовуватимуться алгоритми дій у типових та екстремальних ситуаціях.

Такі додаткові заходи безпеки є доречними в умовах, які склалися в державі. Правоохоронці наголошують на тому, що на сьогодні на Прикарпатті криміногенна ситуація є контрольованою, утім не зайвим буде подбати про посилення безпеки мешканців краю. Міліція сподівається на розуміння з боку громадян у разі перевірки їх транспортних засобів та особистих документів при перетині таких захисних блок-постів.