Жителі Бабина-Зарічного хочуть включити до генерального плану будівництво дамби


Днями у Народному домі Бабина-Зарічного Калуської громади на Івано-Франківщині відбулось громадське обговорення щодо генерального плану села.

Проєкт містобудівної документації розроблений на підставі рішення Калуської міської ради від 27.01.2022 №1222 «Про надання дозволу на розроблення генерального плану с. Бабин-Зарічний та плану зонування с. Бабин-Зарічний Калуського району Івано-Франківської області», інформують "Вікна" з посиланнямна Калуську міську раду.

Замовником містобудівної документації є управління архітектури та містобудування Калуської міської ради, розробником — ТОВ «КОМПАНІЯ ГЕОНІКС». Генеральний план є основним документом, який регламентує розміщення об’єктів містобудування, забезпечення необхідних санітарно-гігієнічних і екологічних вимог, раціональне визначення меж землекористувань, зон житлової, суспільної, промислової забудови, територій, що особливо охороняються, зон різної містобудівної цінності та розвиток інженерно-транспортної інфраструктури.

Розроблення проєкту містобудівної документації «Генеральний план с. Бабин-Зарічний Калуського району Івано-Франківської області» пов’язано з необхідністю врахування державних, громадських та приватних інтересів.

Напередодні протягом місяця (а саме — до 10 вересня включно) тривала процедура розгляду та врахування пропозицій громадськості з цього приводу. Письмових зауважень та пропозицій від громадськості за вказаний період не надходило. Кожен охочий міг ознайомитись із проєктом містобудівної документації на офіційному сайті міської ради в розділі «Новини».

Громадське обговорення відбулося за участі представників замовника, розробника, старости Вістівського старостинського округу (до складу якого входить Бабин-Зарічний) Василя Хомича, мешканців села, які озвучили свої побажання. Зокрема, про включення до генерального плану перспективного будівництва дамби, яка в подальшому захищатиме населений пункт від підтоплень.

Усі пропозиції та зауваження громадськості, висловлені під час обговорення, будуть обов’язково враховані в проєктному генплані села Бабин-Зарічний, запевняє міська влада.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!