А на премії - вистачило. В ОДА назвали райони, де найбільше боргують зарплату


Сьогодні, 24 квітня відбулося засідання колегії ОДА, на якому заслухали питання про стан роботи щодо забезпечення своєчасної виплати заробітної плати, використання бюджетних коштів та посилення фінансово-бюджетної дисципліни.

Зокрема керівник апарату ОДА Роман Маланій доповів про результати проведеного аудиту коштів, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами посадовця, станом на початок року кредиторська заборгованість становить 30 млн. грн. З них у Косівському районі – 11 млн., Тлумацькому – 5,  Надвірнянському – 4 млн., Тлумацькій міській ОТГ – 4 млн., Богородчанському районі – 2 млн., Городенківському - 3 млн, Витвицькій ОТГ - півмільйона.

«Станом на 19 квітня кредиторська заборгованість становить 42 млн. З них 6 мільйонів прострочена заборгованість. І це тільки початок… Вчора до нас прийшли нагадування з Кабміну по Болехову, де затримка по виплаті зарплати вже сягнула 1 мільйон 44 тисячі гривень та Тлумацькій ОТГ, де затримка педагогічним працівникам вже складає 492 тисячі. Загалом виплата зарплати бюджетникам у Франківську становить - 82%, Болехів – 88%,  Городенківський район – 73% , Коломийський - 94%», - прозвітував Маланій.

Водночас керівник апарату наголосив, що станом на 1 січня, 243 мільйони витратили на премії. Зокрема в Коломийському районі - 7 млн, Косівському - 6 млн, Тлумацькому - 3 млн грн.

«З порушенням бюджетного законодавства здійснювалося фінансування не першочергових видатків на 289 млн. грн. Зокрема у Городенківському, Надвірнянському, Коломийському, Тлумацькому районах достроково на два тарифних розряди підвищили зарплату освітянам, які фінансуються з районного бюджету», - зачитав керівник апарату.

За словами чиновника, протягом 2017 року проведено ревізію, яка встановила ряд порушень бюджетного законодавства.

«З загального обсягу, вільний залишок коштів по районах становить 371 млн., а перевиконання 608 млн. з них на виплату зарплати було спрямовано тільки 281 млн, або 29% цих коштів»,- наголосив Маланій.

Водночас голова ОДА Олег Гончарук звернув увагу, що голів РДА вже неодноразово попереджали про відповідальність за невиплату зарплат.

«Ми неодноразово говорили, що питання розглянуть на засіданні колегії. За підсумками аудиту буде притягнуто до дисциплінарної відповідальності осіб, з вини яких допущено порушення. Доручаю до кінця травня у фіндепартаменті заслухати всіх голів РДА і підготувати відповідні листи до Кабміну про притягнення до дисциплінарної відповідальності винних голів», - доручив очільник ОДА.

Окремо Гончарук поцікавився у голови Косівської РДА, як можна маючи 11 млн. кредиторської заборгованості, не закрити питання зарплати, а спрямовувати кошти на інші видатки. На це чиновник нічого не зміг відповісти.

«Звертаюся до всіх голів РДА, до кінця травня, або закриваємо заборгованості, або звільняємо місце», - підсумував очільник області.

Читайте Бліц-Інфо в FacebookTelegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!