Аби не дізналась громада? В Угринівській ОТГ приховують публічну інформацію


Порушення регламенту та не опубліковані проекти рішень: В Угринівській об'єднаній територіальній громаді не дотримуються норм Закону України "Про доступ до публічної інформації".

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook написав депутат Івано-Франківської обласної ради Ігор Дебенко.

Дебенко каже, що таке враження складається після спілкування з головою Мирославом Вівчаренком, його заступником та юристом, від яких пересічному мешканцю можна отримати звинувачення в чому завгодно - перешкоджанню життю села, агресивності, заангажованості, політизованості, окрім простого пояснення чому не має і не можна бодай у якийсь спосіб ознайомитися з інформацією, яка апріорі є публічною й мала б бути у вільному доступі.

«Місцеві паньки цинічно нехтують законом, прикриваючись незрозумілою риторикою! Вдумайтесь, уже завтра, 20 липня 2018 року, має відбуватися третя, ЧЕРГОВА, сесія Угринівської сільської ради ОТГ VII демократичного скликання. Розпорядження про її проведення пан Вівчаренко спромігся видати лише 16 липня. Більше того, хоча в порядку денному аж 5 питань (одне з них - різне), досі у жодний спосіб ознайомитись з ними неможливо - ні на сайті, пресі, ні на дошці оголошень, ані навіть на папері в самій сільській раді. І це при тому, що закон, ст. 15 зокрема, прямо зобов'язує оприлюднювати всі проекти рішень не менше, ніж за 20 днів до сесії.

Більше того, з проектами рішення не можуть ознайомитися навіть депутати сільської ради, принаймні не з середовища Вівчаренка. Складається враження, що в селі сформувався своєрідний родинно-сусідський конгломерат, неугожим до якого просто зась», - акцентує депутат.

Свободівець зазначає, що готує запити в правоохоронні структури.  Відтак він закликає депутатів сільської ради утриматися від голосування, а керівництво сільської ради - почати дотримуватися законодавства.