Для франківських медиків та комунальників вже пошили кілька тисяч масок


В Івано-Франківській обласній лікарні з підозрою на коронавірус перебуває 12 пацієнтів. Трьох з них медики доставили сьогодні. Також у лікарні 17 березня померла 56-річна жінка, у якої теж могла бути ця хвороба. Результат аналізу має бути вже до кінця дня.

Про це під час ефіру о 14:30 повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

«Це дуже тривожні новини, які засвідчують, що рішення зупинити від четверга громадський транспорт було правильним. Я прошу зберігати спокій, не виходити на вулицю без нагальної потреби, часто мити руки та провітрювати приміщення. Будь-ласка, дотримуйтесь цих простих заходів!», - закликав Марцінків.

Також Марцінків наголосив, що від завтра в Івано-Франківську зупиняють весь комунальний та приватний транспорт.

«Для медиків, соцпрацівників та комунальників запроваджуємо спеціальні маршрути, які будуть доставляти їх на роботу. Це вже обговорено з вашими керівниками, тому не переживайте. Також щодня доставляємо по кілька тисяч масок. В першу чергу передаємо їх медикам, соціальним працівникам, комунальникам, які працюватимуть на спецмаршрутках, поліцейським, які також працюють у посиленому режимі», - підкреслив міський голова.

Водночас Руслан Марцінків закликав правоохоронців бути активнішими та штрафувати заклади, які порушують карантин.

Окрім того, мер нагадав, що іванофранківці мають нагоду стати волонтерами та допомагати одиноким стареньким, немічним та людям з інвалідністю чи обмеженими можливостями. Наразі зголосилося понад сотню людей.

 До теми:  В Івано-Франківську померла 56-річна жінка – перевіряють, чи це був не коронавірус

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!