До Івано-Франківської ОТГ приєднають ще три села


В Івано-Франківську розпочалась позачергова сесія міськради. На порядку денному 8 питань. У залі присутні 29 депутати.

Серед іншого, депутати розглянули питання «про схвалення проєктів рішень щодо добровільного приєднання Березівської, Колодіївської та Підпечерівської сільських територіальних громад до Івано-Франківської міської територіальної громади», інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами міського голови Руслана Марцінківа, попередньо обговорювалось, що до Франківська мало приєднуватись шість сіл - Березівка, Братковець, Добровляни, Колодіївка, Підпечери та Узин. Втім, наразі було надано згоду на приєднання тільки трьох громад. Зокрема, Добровляни наразі не приєднуються оскільки у них немає затверджених із Франківськом меж.

Очільник міста зазначив, що приєднання до Франківська Підлужжя та Чернієва вже дало позитивні результати.

«На наступний рік, зважаючи на те, що ми об’єднались нам зменшили майже на 7 мільйонів реверсну дотацію та збільшили медичну та освітню субвенції. Також наступного року ми очікуємо майже 7 мільйонів інфраструктурної субвенції. Завдяки цим коштам ми зможемо робити щось у приєднаних селах не використовуючи бюджет Франківська», - зауважив Марцінків.

Опісля «За» приєднання проголосувало 28 депутатів.

Тепер міська рада повинна провести розрахунки обсягу доходів та видатків Івано-Франківської міської територіальної громади після приєднання, здійснити моніторинг закладів, які утримуються коштом органу місцевого самоврядування, що приєднаються, промоніторити майно, активи та зобов’язання територіальних громад, що приєднується. Також місто має підготувати пропозиції щодо перспективного плану формування на території громади, що приєднується, мережі підприємств та установ для надання публічних послуг, зокрема у сфері освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту, житлово-комунального господарства та інше.

Нагадаємо, 9 жовтня під час позачергової сесії міської ради депутати прийняли рішення про створення Івано-Франківської ОТГ. Першими до міста приєднались Підлужжя і Черніїв. Загалом до Франківська за перспективним планом мають приєднати 18 населених пунктів.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!