Думав, що то будуть квіти, - агроном яблунівських теплиць з марихуаною


Сьогодні, 13 вересня в Івано-Франківському міському суді обирають запобіжний захід трьом фігурантам справи, які мають відношення до плантації марихуани у Косівському районі.

Спершу запобіжний захід обирали 26-річному охоронцю Миколі Шкрібляку. Далі орендарю - Руслану Розвадовському.

Останнім у зал засідання зайшов агроном - раніше не судимий 51-річний Ярослав Корпит із Заболотіва, який проживає з дружиною та перебуває на обліку у судинного лікаря, інформує кореспондентка Бліц-Інфо із зали суду.

Прокурор Боровик попросив у суду найважче покарання - тримання під вартою з можливістю внесення застави - 5 17 500 гривень. Натомість захисник заперечив клопотанню та проінформував суддю, що частина приміщення належала Розвадовському, а частина залишились у користуванні підопічного і він не має ніякого відношення до наркоплантації.

«При обшуку на тій частині, яка належить підзахисному, не знайшли нічого. Нема жодного доказу, де мій клієнт саджав чи підливав марихуану. Він 14 годин під час обшуків показував слідчим територію. А це означає, що тікати від слідства не буде. Чоловік нікого на роботу не запрошував, жодного з працівників не знає»,- пояснив адвокат.

У свою чергу, підозрюваний пояснив, що просто ходив на роботу та не має ніякого відношення до злочину. Каже, що спочатку взагалі не знав, що там мають садити.

«Я не знав, що там мають садити - квіти чи салати. Моєї допомоги там не потребували. Сказали - маєте свої об’єкти, ходіть туди, тут нема що робити. Я просто показав обладнання. А прізвище «Шкрібляк» я взагалі не чув. Зі мною укладав договір Розвадовський, він вів оплату за оренду»,- пояснює агроном.

Однак, прокурор Боровик запевнив суддю, що між Корпитом та Розвадовським були телефонні розмови. Адвокат, у свою чергу, наголосив, що Корпит - лише найманий працівник, який передав Розвадовському обладнання.

«Я не злочинець, я знаходився на роботі, а не разом з ними. Готовий співпрацювати і одразу прибувати туди, куди мені скажуть»,- сказав наостанок підозрюваний.

Заслухавши сторони, суддя відправилась у нарадчу кімнату. Повернувшись, суд вирішив задовольнити клопотання прокурора та обрати запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб - до 9 листопада, з можливістю внесення застави у розмірі 5 мільйонів 17 тисяч гривень.

Нагадаємо, днями у селі Стопчатів Яблунівської ОТГ викрили плантацію марихуани на території близько 4 гектарів. Під час обшуку вилучили майже 100 000 рослин коноплі, більше 500 кг висушених суцвіть, понад 400 кг мелених невисушених суцвіть, 140 кг сухого листя коноплі, майже 100 кг суцвіть та листя коноплі. загальна вага вилученої марихуани становить 1200 кг. Вартість виготовленого з цієї сировини наркотику на чорному ринку становила б понад 50 мільйонів євро.