Власник наркоплантації на Косівщині: Я орендував землю, але не знав що там


Сьогодні, 13 вересня в Івано-Франківському міському суді обирають запобіжний захід трьом фігурантам справи, які мають відношення до плантації марихуани на Косівщині.

Як раніше повідомлялось, поліція затримала підприємця, який підписував договір, охоронця і агронома. Спершу запобіжний захід обирали 26-річному охоронцю Миколі Шкрібляку із села Яворів Косівського району.

Далі запобіжний захід обирали орендарю - 37-річному Руслану Розвадовському. Чоловік має двох неповнолітніх дітей та дружину, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Прокурор Боровик просив суд застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб з можливістю внесення застави у розмірі 5 17 500 гривень. Однак сторона захисту пояснила, що даний захід є необгрунтованим.

«Незаконно впливати на свідків особа не буде, вчиняти інші правопорушення, бо не має роботи - теж, адже він з жінкою є приватними підприємцями. Застава є надто великою, бо ті доходи які чоловік отримував є надто малими. Суд повинен враховувати матеріальне становище підозрюваного. Просимо обрати для особи домашній арешт»,- пояснив адвокат.

У свою чергу підозрюваний просив у суду домашній арешт або ж встановити меншу заставу, бо його дохід у місяць складає - 3-4 тисячі гривень.

«Я не збираюсь нікуди тікати, хочу аби суд розібрався у цій справі. Ні на кого впливати я не збираюсь. Я орендував землю, але що там дізнався згодом»,- додав підозрюваний.

Заслухавши сторони, суддя відправилась у нарадчу кімнату. Повернувшись, суд вирішив задовольнити клопотання прокурора та обрати запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі 5 мільйонів 17 тисяч гривень.

Нагадаємо, днями у селі Стопчатів Яблунівської ОТГ викрили плантацію марихуани на території близько 4 гектарів. Під час обшуку вилучили майже 100 000 рослин коноплі, більше 500 кг висушених суцвіть, понад 400 кг мелених невисушених суцвіть, 140 кг сухого листя коноплі, майже 100 кг суцвіть та листя коноплі. загальна вага вилученої марихуани становить 1200 кг. Вартість виготовленого з цієї сировини наркотику на чорному ринку становила б понад 50 мільйонів євро.

Читайте нас в FacebookTelegramта InstagramТільки найважливіші новини!