«Думав, то салат, потім - квітка» - агроном яблунівських теплиць з марихуаною у суді


Сьогодні, 24 вересня в Апеляційному судді Івано-Франківської області почали розгляд апеляції за позовом Ярослава Корпита.

51-річний агроном плантації марихуани на Косівщині Ярослав Корпит із Заболотова подав апеляцію на рішення міського суду. Йдеться про змінення йому запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Нагадаємо, нещодавно прикарпатця взяли під варту з можливістю внесення застави у розмірі 5 мільйонів 190 тисяч 650 гривень.

На початку засідання захисник Чупей наголосив, що ухвала є необґрунтованою та незаконною, адже Корпита затримали не у теплиці з марихуаною, а на своєму робочому місці. І під час обшуку на його території не знайшли жодних заборонених речовин.

«Обставини викладені в підозрі не відповідають дійсності. Так, він передав техніку та теплиці в оренду. Є акт передачі та квитанції, які свідчать про оплату орендарем цих територій. Однак, відношення до злочину - немає. Окрім того, мого підзахисного жодного разу не опитали»,- пояснює захисник.

Також Чупей додав, що до затримання, 19 серпня агронома побили, поламали ребра та наказали не сунути ніс куди не треба, бо будуть проблеми. Тому зараз прикарпатець перебуває в ненайкращому стані та потребує медичної допомоги.

«Він зараз погано себе почуває, кашляє. Декілька разів писав заяву, аби його помістили в лікувальний заклад, але це не дало результату»,- пояснює захисник.

Прокурор Боровик зауважив, що даний запобіжний захід є виправданий, оскільки, запобігає ризикам – переховуванню від слідства, уникнення відповідальності, тиску на підозрюваних. У свою чергу, підозрюваний запевнив суддів, що не є злочинцем та не вступав у змову.

«Я не подумав, що можуть бути такі наслідки. Те, що я показував обладнання - правда. А чинити тиск на працівників я не можу, бо не знаю їх»,- наголосив чоловік.

На запитання судді, чи не бачив прикарпатець, що там росте, той відповів - ні.

«Коли я показував їм обладнання та територію, то казали, що то салати, потім квітки. Просто я до цього часу не бачив, як виглядає конопля. Згодом мені сказали, що моєї допомоги не потребують. Я був навіть радий, що збувся гори з плеч і займався іншою роботою. Повірте мені, я не злочинець, прошу змінити запобіжний засіб»,- додав агроном.

Заслухавши сторони, судді відправились у нарадчу кімнату. Повернувшись, суд вирішив залишити запобіжний захід без змін у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі 5 мільйонів 190 тисяч 650 гривень.

Нагадаємо, нещодавно у селі Стопчатів Яблунівської ОТГ викрили плантацію марихуани на території близько 4 гектарів. Під час обшуку вилучили майже 100 000 рослин коноплі, більше 500 кг висушених суцвіть, понад 400 кг мелених невисушених суцвіть, 140 кг сухого листя коноплі, майже 100 кг суцвіть та листя коноплі. загальна вага вилученої марихуани становить 1200 кг. Вартість виготовленого з цієї сировини наркотику на чорному ринку становила б понад 50 мільйонів євро.

Читайте нас в FacebookTelegramта InstagramТільки найважливіші новини!