Франківська пенсіонерка звинувачує онука у знущаннях та побитті


Сьогодні, 27 лютого в Івано-Франківську відбулось засідання постійної депутатської комісії з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади.

Серед іншого, депутати обговорили звернення жителя села Голоски Юрія Приймака, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

У зверненні йдеться про те, що онук, який і є офіційним опікуном, постійно знущається та б’є його сестру 1935 року народження. Тож жінка хоче змінити опікуна та переїхати у Погонянський психоневрологічний інтернат.

"Ми не можемо реагувати, якщо до нас поступило звернення", - зауважив на початку засідання голова комісії Тарас Виноградник.

На сьогоднішнє засідання прийшов законний опікун жінки Тарас Боднар. Спочатку він зауважив, що його бабуся з листопада знаходиться в розшуку і він не знає місця її перебування. Пізніше чоловік повідомив, що бачив бабулю 3 лютого.

"Бабуля є хворою та не може самостійно приймати рішень. Чому ви не берете до уваги той факт, що сусіди нічого не чули про те, що я її бив, а слухаєте її брата, який також є хворим?", - обурився опікун.

У свою чергу начальник відділу превенції міського відділу поліції Андрій Ілійчук зауважив, що жінку знайшли ще наприкінці минулого року, а у міському відділі поліції зареєстрована заява на отримання тілесних ушкоджень за ч. 1 ст. 125 ККУ.

"Минулого разу нам рекомендували помістити жінку у геріатричний пансіонат, однак це можна зробити тільки після звернення офіційного опікуна. Тож зараз пенсіонерка знаходиться у міській лікарні на Матейки",- зазначила начальник соціального відділу ОДА Людмила Непийвода.

Секретар опікунської ради міськвиконкому Сергій Лягін зауважив, що влітку коли вони приходили до жінки, вона нінащо не скаржилась.

"Тільки після того, як суд визнав Тараса Боднара опікуном, а жінку визнали недієздатною почали надходити скарги. Пані Ганна до нас зверталась усно", - наголосив чиновник.

На запитання голови комісії, що зробили в опікунській раді після звернень Лягін зазначив "вернувся до її опікуна, щоб він з нею поговорив".

Після годинної дискусії члени комісії вирішили, що зберуться ще раз у п’ятницю перед засіданням сесії облради.