Франківські матусі ще не отримують обіцяний пакунок малюка від Гройсмана


Кожна мама, яка виписується з пологового будинку починаючи з 1 вересня 2018 року, має отримати під час виписки одноразову допомогу “пакунок малюка”.

Втім, наразі такі отримують матусі із пільгових категорій, які закуповують за кошти міського бюджету. Про це у розмові з коресспонденткою Бліц-Інфо повідомив керівник КП "Івано-Франківського міського клінічного перинатального центру Сергій Стефанко.

"Тож наразі видаємо тільки ті, що від міської ради. Але нам надіслали проект, що незабаром завезуть всі пакунки. Ми з нетерпінням чекаємо їх отримання",-  каже Стефанко.

Тож,  якщо на день виписки новонародженої дитини у пологовому будинку була відсутня допомога “пакунок малюка”, місцевий структурний підрозділ з питань соціального захисту населення на підставі заяви отримувача допомоги “пакунок малюка” організовує забезпечення отримувача такою допомогою.Але -  на підставі відповідної заяви, яку можна написати одразу у пологовому. Відтак, управління соцполітики має доставити бейбі-бокс за місцем проживання протягом 17 робочих днів.