Франківським медикам заборгували майже 27 мільйонів зарплатні


У четвер, 7 листопада в Івано-Франківську відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики.

Серед іншого, депутати розглянули питання «про стан виплати заробітної плати працівникам, сплати обов’язкових податкових платежів, протермінованої заробітної плати в закладах охорони здоров’я області», інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Голова медичної комісії, свободівець Манолій Піцуряк розповів, що станом на 1 листопада не виплачено зарплати на понад 86 мільйонів, з них – 27 мільйонів протерміновано. Депутат акцентував, що окрім боргів з зарплатні лікарні також протермінували сплати ЄСВ та ПДФО.

"Питання заборгованості заробітної плати ми розглядаємо вже третій рік. Однак, зараз маємо також проблему із виплатою запрлат водіям "швидких". У них і так низька зарплатня, а зараз вони почали звільнятись", - зазначає Піцуряк.

За словами в.о. директора департаменту охорони здоров’я ОДА Ірини Кобельської, майже 27 мільйонів заборгували в Івано-Франківську, у Коломийському районі - майже 10 мільйонів, Косівському районі -  9,4 мільйони, Надвірнянському - 8,4 мільйони, Богородчанському районі – 8 мільйонів. Також борги є і в інших районах.

«Майже 14 мільйонів заборгували за вересень», - додає Кобельська.

Директорка департаменту фінансів Ірина Мацькевич каже, що заборгованість за останній місяць і так скоротилась на п’ять мільйонів.

«Проблема є, ми її бачимо. Що б там не було, ми завжди на стороні наших працівників. Ми звертались у різні інстанції, однак зараз відповіді зводяться до одного – реорганізовуйтесь. Мовляв, після реорганізації це питання переходить до засновника», - пояснює Мацькевич.

Фінансистка зауважує, що на погашення заборгованості планується направити частину коштів медичної субвенції.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!