Головний комунальник каже, що минула зима для франківських доріг була складна


Директор Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак під час оперативної наради розповів про плани на поточних ремонт доріг Івано-Франківська.

За словами Михайла Смушака, минула зима для франківських доріг була досить складна.

«Тому ми запланували провести ще додатковий тендер, аби поточний ремонт доріг робила не одна компанія, як було минулого року. Для цього виділили півтора мільйона гривень та провели додатковий тендер. Тож сьогодні поточний ремонт проводиться трьома компаніями – «МІУК», ТЗоВ «Івано-Франківськавтодорор» та приватне виробниче-комерційне підприємство «Супутник». Загалом, на поточний ремонт передбачено 3 мільйони 771 тисяча гривень», - зазначив Смушак.

Водночас, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків доручив комунальникам завершити поточний ремонт ще до Великодня.

«Я розумію, що капітальні ремонти виконати за такий короткий час не можна, але провести поточний ремонт головних франківських магістралей і в’здів у місто таки потрібно. Коновальця, Галицька, Тисминецька – аби провели ремонт і не було нічийної межі, - підкреслив очільник Франківська.

Головний комунальник Франківська запевнив, що компанії, які виграли тендери, вже активно працюють і мають встигнути у заплановані терміни.

«Щодо ремонту доріг, які на гарантії, то ми теж уже відправили претензії, де є пошкодження дорожнього полотна і треба виправити. Вони зобов’язались до 1 травня повністю ліквідувати всі недоліки», - зауважив посадовець.

Окрім того, на опертивній нараді також йшлося, про те, що Марцінків пропонує долучати до прибирання Франківська студентів ПТУ та мер Франківська скликає позачергову сесію через абонплату на газ, а також "Вишитий хрестик" стане офіційним брендом Івано-Франківська.