Івано-Франківськ купить 12 турецьких низькопідлогових міських автобусів


ТОВ "Сучасні вантажівки" (Київ), що входить до складу великого українського Автомобільного холдингу АВТЕК, перемогло в тендері на поставку комунальному підприємству КП "Електроавтотранс" 12 низькопідлогових великих міських автобусів.

Підприємство запропонувало автобуси Guleryur Cobra GD 272 LF виробництва Туреччини за 65,995 млн грн при очікуваній сумі закупівлі 70,8 млн грн., пише Укррудпром.

Згідно з результатами аукціону, який відбувся в четвер у системі Prozorro, початкова пропозиція переможця становила 70,632 млн грн. В аукціоні також брали участь ТОВ "Авто-Регіон" (Київ), яке пропонувало аналогічні турецькі автобуси спочатку за 70,8 млн грн, а потім знизивши ціну в ході торгів до 66 млн грн.

Третім учасником торгів було ТОВ "Автоград-2007" (Черкаси), яке пропонувало автобуси Isuzu Citiport, також вироблені в Туреччині. Остаточна пропозиція ціни склала 69,92 млн грн.

Згідно з техумовами, автобуси мають бути повністю з низькою підлогою, довжиною не менше 11,9 м, випущені не раніше 2018 року, відповідати екологічному стандарту Євро-5, пасажиромісткістю 94 чоловік при 26 сидячих (в тому числі пріоритетних категорій).

Термін поставки - до 1 березня 2019 року.

Українські виробники автобусів і їхні дилери заявки на тендер не подавали. У той же час ТОВ "УКРЄВРОМАЗ" - офіційний дилер білоруського Мінського автозаводу звертався до тендерного комітету зі скаргою на дискримінаційні умови тендера, зазначивши, що в техумовах детально прописаний саме автобус Guleryur Cobra GD 272 LF. Однак скарга була залишена без розгляду.

Як повідомлялося, в 2018 році корпорація "Богдан" виграла тендер на поставку в Івано-Франківськ 24 великих автобусів "Богдан", які до сих пір надходять в місто.