“Івано-Франківськоблагроліс” може запустити переробку деревини


Пропозицію підримати з обласного бюджету запуск переробки деревини на комунальному підприємстві озвучили на засіданні комісії з питань аграрних відносин.

Під час розгляду питання Про внесення змін до Програми фінансової підтримки Івано-Франківського обласного комунального агролісогосподарського підприємства “Івано-Франківськоблагроліс” на 2015-2019 роки, депутати поцікавились ,що буде з підприємством, якщо почне діяти 5% податок. Про це інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Генеральний директор ОКП “Івано-Франківськоблагроліс” Олег Олійник пояснив, що в такому випадку підприємство може взагалі закритися через збитковість.

Водночас, за словами заступника голови комісії Михайла Вітенка, якщо введеться податок, то господарство не зможе працювати, адже воно є сировинним.

У свою чергу член комісії Святослав Никорович запропонував передбачити в обласному бюджеті на 2019 рік кілька мільйонів для запуску лінії переробки деревини на підприємстві. Тоді воно з сировинного стане переробним, а це додаткові кошти в бюджет.

Члени комісії підтримали таку пропозицію.