Малозабезпеченим сім'ям з поповненням у Франківську вручатимуть "Baby Box"


Департамент молодіжної політики і спорту анонсував плани роботи на наступний рік.

Про це йшлосі під час звіту начальника департаменту Віталія Матешка за рік роботи, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами Віталія Матешка, за звітний період Департаментом було організовано та проведено 503 спортивно-масових, національно-патріотичних та соціальних заходів. Серед них різноманітні чемпіонати, фестивалі, змагання, акції.

"Вперше цього року ми провели міжнародний фестиваль культур "Global vileg" на якому студенти-іноземці змогли познайомити франківців зі своєю культурою", - каже Матешко.

Також директор департаменту розповів про плани на наступний рік. Зокрема в Департаменті хочуть запровадити номінацію "Спортсмен місяця" та "Тренер місяця" ,яких будуть визначати за результатами виступів спортсменів на змаганнях. Також у планах створити молодіжний центр про яких вже давно йде мова.

Проте найцікавішою ідеєю департаменту є вручати «Baby Box» сім’ям пільгових категорій, у яких народилася дитина. Мова йде про набір найнеобхідніших речей для новонародженого. За словами Матешка, це світова практика і вартують такі набори в межах півтори тисячі гривень. Міський голова підтримав таку ідею і доручив фінуправлінню закласти гроші на "Baby Box".