Марцінків розповів, де у Франківську планують відкрити школи та садки


18 грудня в Івано-Франківську відбулась прес-конференція щодо проекту бюджету на 2019 рік.

Серед іншого, очільник міста Руслан Марцінків поділився планами та розповів про будівництво шкіл та садків у найближчі роки, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

У планах міської ради до 1 вересня відкрити школу у Хриплині. Сьогодні роботи там виконані на 80%. Також наступного року планують розпочати добудову школи-садка в Опришівцях.

"Вартість добудови - 96 мільйонів гривень. 10 мільйонів заклали ще до початку, будемо подаватись на державне співфінансування. Також ми запланували кошти на садок №6, що на Пасічній, там є можливість зробити повноцінний садочок та молодшу школу. Крім того, у нас заморожений проект у селі Крихітці - добудова дитячого садочка. Він потребує внутрішніх і навколишніх робіт. Надіємось, що наступного року нам вдасться все зробити",- зазначає Марцінків.

За словами мера, кошти також заклали на впорядкування дитячого садочку в приміщенні управління освіти. Тут планують реконструкцію. Також на завершальному етапі роботи у садочку на вулиці Хоткевича,11а.

Крім того активно розпочалися роботи щодо будівництва дитячого садочка в мікрорайоні Каскад, біля школи №25. Сьогодні там зроблений фундамент. Через два роки планують відкриття. Серед найближчих об'єктів також школа та садок на вулиці Целевича. Там виділили земельну ділянку, а зараз відбувається проектування.

Руслан Марцінків також зауважив, що активно береться з Московським патріархатом за приміщення під садочок на вулиці Чорновола.

"Ще ведемо боротьбу з Московським патріархатом, йдуть суди. Ми маємо проект і експертизу відновлення дитячого садочка. Наша справа не є безперспективною. Думаю, рано чи пізно громада переможе в цій боротьбі й в центральній частині міста буде ще один садочок",- каже свободівець.

Крім того, голова додав, що заставляє приватних забудовників всіх мікрорайонів Франківська запланувати дитячі садочки. Вже є перші успіхи. Зокрема, в мікрорайоні БАМ на вулиці Мазепи запланований повноцінний дитсадок на 160 місць, які компанія "Ярковиця" зобов'язалася передати місту за два роки. Аналогічна ситуація з садком на вулиці Макогона.