Мешканка Тисмениці, у якої виявили COVID-19, контактувала тільки з рідними, - медики


29-річна мешканка Тисмениці прибула з Франції 9 березня. Як запевняють прикарпатські посадовці, жінка була в самоізоляції, аж поки 17 березня у неї не почала підніматися температура.

Про це під час щоденного брифінгу в ОДА повідомив виконуючий обов’язки головного санітарного лікаря в Івано-Франківській області Руслан Савчук.

«18 березня, через добу після підняття температури пацієнтка звернулась до свого лікаря з незначними скаргами на отит. Лікар направив її на приймальне відділення, де і було з’ясовано, що вона прибула із-за кордону, де є зареєстровані випадки COVID-19. Після того було прийнято рішення про її госпіталізацію. Попри те, що в неї не було таких явних симптомів, медики вжили всі необхідні заходи – були вдягнені у костюми біозахисту, після прийому у приміщенні провели всі протиепідемічні заходи», - каже посадовець.

За словами Руслана Савчука, жінка від моменту госпіталізації і донині перебуває в ізоляторі, штучної вентиляції легень не потребує, її стан можна характеризувати як легкого ступеня важкості.

«Антибіотикотерапія дала свій результат, тож вона почувається добре, сьогодні високої температури вже немає. У тісному контакті з нею було двоє її малолітніх дітей та 65-річний батько. З моменту госпіталізації вони знаходяться на самоізоляції. Хто ще міг з нею контактувати - з'ясовують наші спеціалісти. Пацієнтка не мала таких тісних контактів, аби підозрювати велике коло осіб. Вжито всіх необхідних заходів, аби інфекція не поширилася, в тому числі й дезінфекція приміщення. На даний час у Тисменицькому районі проходить засідання Штабу, де відпрацьовують всі дії, аби запобігати поширенню інфекції», - підкреслив головний санітарний лікар.

За інформацією медиків, загалом на Прикарпатті було 23 хворих з підозрою на коронавірусну інфекцію. Але у більшості цей діагноз не підтвердився. Зараз на результат аналізів очікує ще 9 прикарпатців.

Як відомо, на Прикарпатті станом на 21 березня зафіксовані два випадки захворювання на коронавірус. В Україні загалом - 41.

Нагадаємо, у вівторок, 17 березня в обласній інфекційній лікарні померла 56-річна мешканка Івано-Франківська. Лікарі діагностували в неї грип «А», ускладнений пневмонією. Втім, також відправили аналіз до Києва, аби перевірити на коронавірусну інфекцію. Відтак, лабораторія підтвердила, що це був саме коронавірус. 

У зв'язку з фіксуванням випадків захворювання на коронавірусну інфекцію уряд запровадив режим надзвичайної ситуації в Івано-Франківській області.

До теми: На Прикарпатті - ще одна людина захворіла коронавірусом

Триста експрес-тестів для виявлення коронавірусу купив Івано-Франківськ

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!