Музичні тролейбуси, "франик-пряник" і концерти: Як святкуватимуть День міста?


До відзначення Дня міста в Івано-Франківську проведуть безліч різноманітних заходів.

Про це йшлось сьогодні, 24 квітня на щотижневій оперативній нараді у міського голови, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Зокрема, у рамках фестивалю «Карпатський простір» в Івано-Франківську читатимуть поезію Ліни Костенко. Три дні підряд на головній сцені виступатимуть відомі музичні гурти –  4 травня  «Друга ріка», 5 травня – «ТНМК», 6 травня – швейцарський гурт «Кадебостані».

6 травня о 9.30 у місті їздитимуть Музичні тролейбуси. А на пішохідній зоні Незалежності малюватимуть Івано-Франківськ. Пізніше там розгорнуть фестиваль «Весільні іввзерунки». Традиційну акцію «Музичні балкони» проведуть 7 травня о 17:30. За словами Загурської акцію перенесли на закінчення дня для того, щоб франківці повертаючись з роботи могли насолодитись музикою.

Традиційно 6 травня о 12:30 розпочнеться хода мешканців та гостей міста. Хода вирушить з площі Івана Франка до площі Ринок, де відбудеться урочисте святкування.

«Міський голова почастує всіх медовими пряниками «Франик-пряник». Це буде своєрідний сюрприз», - розповіла керівниця управління культури Надія Загурська.

У міському парку будуть різноманітні концерти, виступи та майстер-клас для дітей із запуску повітряного місця. Традиційно залучать локацію сквер Міцкевича. Так мпроводитимуть дитячий фестиваль «Острів дитинства» та акцію для «людей золотого віку».

Окрім того до Дня міста проведуть і безліч спортивних заходів. Зокрема, 27 відбудеться міжнародна матчева зустріч з боксу Україна – Італія. Цього ж дня на міському стадіоні «Прикарпаття» зустрінеться з тернопільською «Новою». А 5 травня вулицями міста пройде 10-й велодень. Маршрут складатиме вісім кілометрів. Стартуватиме він з площі Івана Франка та закінчиться у міському парку.

12 травня проведуть кольоровий забіг на міському озері, а на Північному Бульварі змагання з автослалому. Цього ж дня о 12 год на площі Франка стартує байкерський сезон.

Читайте Бліц-Інфо в FacebookTelegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!