Мюзикл про Україну покажуть у Франківську, аби врятувати життя подружжю волонтерів


29 та 31 травня в обласній філармонії покажуть авторський благодійний поетичний духовно-патріотичний мюзикл «Розхристана».

За словами головної ідейниці Іванни Скрипник, війна торкнулась кожного, а особливо коли торкнулась подружжя добровольців: капелана, волонтера та парамедика УДА МБ "Госпітальєри" Сергія Мороза та його дружини, керівницю волонтерської служби "Госпітальєри" – Тетяну. Відтак вони вирішили створити спеціальний авторський проект, аби зібрати кошти їм на лікування, передає кореспондентка Бліц-Інфо.

"Перед нами стояло питання, що нам зробити - який продукт створити, щоб міг долучитися кожен. Ми об'єднані ідеєю та ціллю - створити добро", - розповідає сценаристка Неля Романовська.

Центральною ідеєю мюзиклу є Україна і Бог.

"Розхристина - це Україна. Ми показуємо різну Україну - минулу і теперішню. Ми піднімаємо питання української мови, і навіть задаємо питання на які глядач зможе відповісти під час мюзиклу чи навіть після нього", - додає Романовська.

Як відомо, Сергій та Тетяна Мороз – до цього часу рятували життя бійцям на лінії фронту. Сьогодні вони в біді. Близько півроку тому подружжя добровольців спіткав страшний діагноз – онкозахворювання. У Сергія діагностовано гліобластому четвертої стадії – пухлину мозку. В січні цього року він переніс складну операцію з її видалення в лікарні ім. Мечникова (м. Дніпропетровськ). Попереду кілька курсів хіміотерапії та променевої терапії. У Тетяни меланома другої стадії з великою злоякістністю. Пухлину видалили, і також є надія, що вона не повернеться. Зараз Тетяна повинна приймати імуностимулятори протягом 50 тижнів.