На Прикарпатті від грипу померла 14-літня дівчина


Сьогодні, 8 лютого в Івано-Франківську розповіли про стан захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції в області.

Головний спеціаліст департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації з педіатрії Лариса Підвербецька зазначила, що станом на 4 лютого на грип і ГРВІ захворіло 4878 осіб, з них 3378 дітей до 17 років, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Найвищий показник захворюваності в Івано-Франківську, Городенківському, Тисменицькому, Калуському, Коломийському, Долинському та Богородчанському районах. Наразі госпіталізовано 211 прикарпатців, з них 154 дитини",- каже лікар.

Варто додати, що зареєстрували один випадок смерті від грипу.

"У Галицькому районі від грипу померла 14-літня дівчина. Діагноз - грип ускладнений вірусно-бактеріальною пневмонією. На даний час департамент охорони здоров'я проводить службове розслідування",- зауважує Підвербецька.

Водночас обласний спеціаліст департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації з терапії Лариса Борискевич додає, що найбільш важким ускладненням грипу є саме пневмонія.

"За цей період ми мали близько 25-ти випадків пневмонії. Зараз в обласній лікарні четверо людей в реанімації",- розповідає Борискевич.

Читайте Бліц-Інфо в FacebookTelegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!