На території 15 франківських шкіл встановлять відеоспостереження


Про це під час освітнього форуму повідомив міський голова Івано-Франківська.

Якщо на початку навчального року за ініціативи міського голови Руслана Марцінківа мали обговорення спільно з батьками, то сьогодні, наприкінці року, до діалогу з міською владою зібрались педагоги всіх навчальних закладів. Про це йдеться на сайті міського голови.

“Хто що б не казав, але освіта – це одна з головних галузей життя міста. Проте, коли говоримо про неї, я не ховаю очей, бо в 2018 році зробили чимало. Продовжуємо амбітні плани – будівництво нових навчальних закладів. Цього року відкрили 8 спортивних майданчиків при школах і садках. Особлива наша увага до дітей пільгових категорій. Майже 9000 таких харчуються безкоштовно”, – розповів Руслан Марцінків.

Не міг міський голова не зупинитись і на проблемах. Зокрема, йдеться про задекларовану урядом реформу, що не підкріплена фінансово. Приміром, лише на потреби нової української школи цьогоріч з міського бюджету виділили понад 20 млн. грн. Левова частка з них пішла на закупівлю інтерактивних дошок для 125 перших класів. Ще однією проблемою, яка зберігається вже не один рік, є виплата зарплати педпрацівникам. На це з міського бюджету виділили майже 100 млн. грн. Це враховуючи і зарплату для вчителів груп продовженого дня, техпрацівників, психологів тощо. Ці виплати уряд просто проігнорував. Вже третій рік місто самотужки фінансує галузь профтехосвіти. При цьому адмініструванням далі займається держава. В той час, коли місту важливо, аби ПТУ готували спеціалістів, які потрібні тут, на місці. І на останній сесії міськради депутати висловили готовність взяти на баланс училища та коледжі. Поділились і планами на наступний рік. Серед них – продовження постійних програм та завдань, на учнів чекають інновації.

За словами директора департаменту освіти Ігоря Максимчука, впроваджуватимуть електронну картку учня. Вона забезпечуватиме безкоштовний проїзд, нею можна буде розплатитись в їдальні. Також зосередять увагу на безпеці закладів освіти. Система відеоспостереження з’явиться на території 15 закладів.