Незабаром Івано-Франківськ може отримати 5 вживаних тролейбусів Братислави


На сьогоднішній оперативній нараді Івано-Франківського міськвиконкому керівник комунального підприємства «Електроавтотранс» Леонід Яківець повідомив, що незабаром в обласному центрі можуть їздити 5 тролейбусів з Братислави. Єдине, що необхідно – підтримка Івано-Франківської міської ради.

Нагадаємо, навесні Івано-Франківське комунальне підприємство «Електроавтотранс» Івано-Франківської міськради, за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Дуотранс» на придбання тролейбусів на загальну суму 1,26 мільйони грн. Згідно умов тендеру, закупівлю вживаних чеських тролейбусів фінансуватимуть з місцевого бюджету. Отримати тролейбуси комунальники мали впродовж трьох місяців, але досі їм ніякі тролейбуси не привезли.

Сьогодні Леонід Яківець повідомив, що місто Братислава – столиця Словацької республіки – незабаром буде отримувати гранд на оновлення парку тролейбусів. В вживані словаками тролейбуси може купити Івано-Франківськ.

Міський голова Віктор Анушкевичус підтримав ініціативу. Він запевнив, що словацькі тролейбуси ще зможуть експлуатуватися 20 років. А п’ять одиниць такого транспорту можна придбати за ціною одного нового тролейбуса.

Віктор Анушкевичус пообіцяв, що буде переконувати Івано-Франківську міськраду підтримати ініціативу.