Облрада звернулась до Парламенту через цинічні висловлювання Рабіновича


4 лютого депутат Вадим Рабінович з Опозиційного блоку назвав "хорошою новиною", те що в Івано-Франківську помер дивізійник Михайло Мулик.

Виступаючи з трибуни Верховної ради Рабінович назвав фашистами всіх, хто вважає дивізійників героями і борцями за незалежність України.

Це висловлювання викликало обурення серд депутатів Івано-Франківської обласної ради, тож сьогодні, 21 лютого вони звернулися до ВР з відкритим листом.

"6 лютого 2020 року народний депутат України від партії «Опозиційна платформа — за життя» Вадим Рабінович з трибуни парламенту заявив, що є доброю звісткою смерть дивізійника Михайла Мулика. Також Рабінович назвав фашистами всіх, хто вважає дивізійників героями і борцями за незалежність і звернувся із відповідною заявою до правоохоронних органів щодо перевірки людей, які прийшли на похорони шанованої людини Михайла Мулика, буцімто на наявність «фашистських символів».

Після свого українофобського виступу в стінах українського парламенту Вадим Рабінович здійснив вояж до Москви, прогулявся Красною площею і у соцмережах опублікував дописи про штучне розпалювання ворожнечі між українцями і росіянами.

Звертаємось з проханням перевірити антидержавницькі висловлювання та дії народного депутат України від партії «Опозиційна платформа — за життя» Вадима Рабіновича й за наявності складу злочину – притягнути його до кримінальної відповідальності за розпалювання ворожнечі і поширення
українофобських висловлювань", - йдеться у зверненні.

Як зауважив ініціатор звернення депутат облради Василь Сенатович, виступ Рабіновича був картинкою для Москви. 

"Всі ми бачили як Рабінович втішався і глумився зі смерті дивізійника Михайла Мулика. Це була картинка для Москви. Втім, мене найбільше вразило, що в тій залі були наші депутати з Прикарпаття, які мали викинути його з-за трибуни, але вони цього не зробили", - казав Сенатович.

Водночас депутат облради Святослав Никорович наголосив, що Рабінович був не єдиним, хто спаплюжив пам'ять Михайла мулика. Адже за кілька днів до цього нардеп від "Слуги народу" Максим Бужанський також у своєму телеграм потішався над смертю дивізійника. 

"Це плювок в обличчя всьому суспільству. Ми тут на Галичині не можемо гідно протистояти загарбницькій навалі на всю Україну. Шість років ми давали знищувати свою країну. Якщо нічого не змінимо у своїй свідомості, нам і далі будуть плювати в обличчя, а ми будемо терпіти", - сказав депутат.

У підсумку обласна рада підтримала звернення.

Нагадаємо, голова крайового братства дивізійників «Галичина» Михайло Мулик відійшов у вічність 25 січня на сотому році життя. Франківці відразу почали викладати в мережу свої співчуття з приводу втрати і спогади про пана Михайла. Натомість народний депутат від «Слуги народу» Максим Бужанський, у своєму твіттер-блозі дуже цинічно прокоментував смерть і прощання з Михайлом Муликом.  

До теми: Франківці прощаються з ветераном дивізії «Галичина» Михайлом Муликом

Облрада звернеться до ВР через слова Рабиновича про смерть Михайла Мулика

Читайте нас у FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!