ОПОРА підбила підсумки порушень на виборчих дільницях Прикарпаття


Упродовж дня повторного голосування ОПОРА зафіксувала на Франківщині дев'ять порушень виборчого законодавства.

Про це розповіли сьогодні, 22 квітня, на спільній конференції Громадської мережі ОПОРА та очільника прикарпатської поліції Володимира Голубоша, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами координатора спостереження ОПОРА за виборами у Івано-Франківській області Богдана Морикіта, ці порушення не були критичними та не вплинули на результати виборів.

"Найсерйознішими порушеннями були дві спроби виносу бюлетенів з дільниць в Івано-Франківську. В обидвох випадках члени дільничих виборчих комісій спрацювали оперативно і викликали правоохоронців, які затримали порушників",- розповідає Морикіт.

ОПОРА також зафіксувала видачу бюлетеня виборцю без пред'явлення паспорта на дільниці №260753, що у селі Милування Тисменицького району. Виборець встиг проголосувати. 

"У селах Белелуя та Потічок велика кількість виборців намагались отримати бюлетень без пред'явлення паспортів, але після втручання спостерігачів ОПОРИ голови комісій відправили людей додому за документами. Порушення також було у селі Сілець Тисменицького району не вівся протокол. А на дільницях у селі Стецева та Потічок Снятинського району виборчі скриньки та кабінки для таємного голосування були розміщені так, що не потрапляли в поле зору членів ДВК",- пояснює координатор.

Читайте також: Спостерігачі ОПОРИ змусили «півсела» на Івано-Франківщині піти додому за паспортами

Зокрема, Морикіт нагадав про порушення на дільниці №83 у Івано-Франківську. Там ДВК складали "протоколи майбутнього", датовані 22 квітня, хоча було ще 21 квітня.

У свою чергу очільник прикарпатської поліції Володимир Голубош зазначив, що ситуація в області була спокійною. Порушень, які б могли б критично вплинути на хід передвиборчої кампанії не було. За словами поліцейського,  усі ДВК знаходяться на ОВК. Залишаються не здані протоколи по 9 дільницях.

Читайте нас в FacebookTelegramInstagram та TwitterТільки найважливіші новини!