Підвезу: Франківці об’єднуються через можливий страйк перевізників


Через можливий страйк перевізників у мережі створили групу, аби власники авто за бажанням підбирали людей, яким по дорозі.

Ініціатором створення групи «Підвезу ( група щоб довезти по маршруту, бо бастують маршрутки)» став начальник управління транспорту та зв’язку Олег Ганчак.

"Ми все робимо для того, аби менше залежати від приватних перевізників, щоб у них було менше важелів тиску. Мешканці міста мають отримувати якісні послуги перевезення, тоді вони з розумінням поставляться до корегування тарифу на перевезення. Беручи до уваги непросту ситуацію і можливість страйку, УТіЗ все робить, щоб не створити труднощі і дискомфорт мешканцям і гостям міста. Якщо, не дай Бог, страйк перевізників відбудеться, прошу, поставитись з розумінням пасажирів, керівників, якщо Ваші працівники запізняться на роботу, прошу водіїв приватних авто зупинятись і підвозити пасажирів з зупинок. Тільки спільними силами, розумінням зможемо вийти з скрутної ситуації. Майбутнє за муніципальним громадським транспортом", - зазначив посадовець.

Слід зауважити, вже кілька десятків водіїв повідомили у спільноті, що готові взяти в авто пасажирів. 

Нагадаємо, франківські перевізники погрожують дводенним страйком, якщо в мерії не погодяться підняти вартість проїзду до 5 гривень. Такі оголошення сьогодні, 17 січня з'явились на кількох маршрутах. Водночас франківці закликають бойкотувати "скотовозки", а мер обіцяє розривати договори.

Як відомо, у листопаді у МВК повідомили про проведення громадських слухань щодо підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті. Інформація викликала значний резонанс серед франківців. Люди обурювались у соцмережах, що якість перевезень жахлива, а перевізники ще й грошей більше хочуть. Пізніше в мерії заявили, що розірвуть договори з перевізниками, які хочуть збільшення тарифу. Після проведення громадських слухань питання щодо підняття ціни відклали.

До теми: Три автобусні маршрути у Франківську хочуть передати Електроавтотрансу

І за це піднімати ціну? Скільки франківських маршруток насправді курсують у "час пік"