Постраждала від феєрверку виявилась студенткою з Верховинщини. Її стан стабілізували


19 грудня, на Вічевому майдані запалили головну ялинку Івано-Франківська.

На урочисте відкриття прийшли сотні мешканців міста разом з дітьми, які танцювали та веселились в очікуванні головної події вечора. Втім, не обійшлось без нещасних випадків.

Під час запалювання ялинки від феєрверку постраждала молода дівчина. Вона виявилась студенкою франківського коледжу з села Голови Верховинського району.

17-річну потерпілу з травмами голови госпіталізовували до Івано-Франківської обласної дитлікарні. За словами медиків, зараз її життю нічого не загрожує. Стан стабілізувався. В діастували гематоми, забій м'яких тканин, крововилив у мозку та струс.

Тим часом, в соцмережах франківці обуюються, що для святкування використовували феєрверки та не вжили відповідних заходів безпеки.

"Від імені спільноти ПНУ life хочу звернутися до Руслана Романовича з кількома питаннями щодо ситуації з важким травмуванням нашої студентки на вашому заході. По перше, Руслан Марцінків, якого дива на четвертому році війни, коли військові, волонтери і соціальні служби просять громадян не використовувати піротехніку, аби дати УБД та ВПО можливість реабілітувати психіку, мерія як взірець поведінки для містян організовує запуск гучних феєрверків та ще й в середмісті? Як у вас вистачає сміливості це робити?

По-друге, чому знехтували технікою безпеки? Як? Поясніть, може в мене не вистачає клепки зрозуміти як можна додуматись поставити піротехніку серед натовпу? Хто відповідальний? Кому було доручено це зробити? Є вагомі причини тримати кадри, які дають ці вказівки? Чи буде проведено внутрішнє розслідування?

По-третє, це був масовий захід, чи посиденьки "на двох"? Де швидка, яка мала чергувати на події? Дівчина втратила багато крові, поки приїхала карета "103". А якби весь заряд феєрверків полетів у натовп? А якби трапився теракт? Те саме питання: хто відповідатиме?", - пише Тимур Фараджев

"Чому це на місці не було карети швидкої!? Багато людей, ситуації різні!  Дотримуйтесь банальних заходів безпеки! Такі ситуації варто передбачувати! А ще краще обмежитися в використанні піротехніки! Велике скупчення людей і використання фейєрверків без відповідної дистанції! Обурливо. Говорю, як свідок! Стояла поряд! Гупнуло з такою силою, що було чути звук крізь музику!!!", - пише Іра Блаженко

"А взагалі, чому феєрверки в час війни? Чи в нас уже скасована заборона? Чи в нас уже етика відсутня? Чому не дотримувалися техніки безпеки? Чому не було чергових служб порятунку, швидкої, яких треба було викликати? Хто понесе відповідальність?", - пише Валерій Островський 

Натомість начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Ігор Влізло запевняє, що феєрверки запускала компанія, що мала відповідні сертифікати на піротехніку, і всі необхідні заходи безпеки були вжиті.