Прикарпатці на війні: Поліцейський Назар Кішак про цінності та людей на сході


На 14 жовтня припадає одразу декілька свята ‒ День козацтва, свято Покрови Пресвятої Богородиці, 77-річниця створення Української Повстанської Армії та День захисника України.

До Дня захисника кореспонденти Бліц-Інфо підготували рубрику «Прикарпатці на війні», аби більше розповісти про тих, хто захищав нас з вами.

Назар Кішак родом із Делятина, зараз живе в Івано-Франківську. Із семи років Назар займався тайським боксом, потім виступав на професійній арені, був тренером та працював у сфері охорони. З початку "Євромайдану" і до кінця стояв на Банковій, де отримав поранення у ліву ногу. Та коли почалася війна Кішак не зміг залишитися осторонь. Спочатку займався волонтерством, а після однієї з поїздок зрозумів, що мусить воювати.

«Спочатку я воював у добровольчому батальйоні «Айдар». Коли ж дізнався, що в Івано-Франківську формується батальйон при УМВС, то вирішив, що хочу воювати саме в його складі», - каже атовець.

У складі батальйону особливого призначення «Івано-Франківськ» Кішак 13 разів до 2018 року їздив на схід.

«Батальйон займався виявленням та знешкодженням диверсійних груп, а також охороною громадського порядку у зоні бойових дій. Чому вибрав саме цей батальйон? Бо на той час у ньому були непогані керівники – колишні правоохоронці. Я побачив у них не тільки патріотизм, а й команду», - пригадує боєць.

Під час поїздок в АТО Назар почав в першу чергу цінувати сім’ю, адже розумів наскільки рідним важко дома коли вони далеко один від одного. А також дружбу та доброту людей.

На сході Кішак пройшов Мар'їнку, Маріуполь, Широкине, Авдіївку та Красногорівку. 

«У мене не було загальної мотивації, чому варто іти воювати. Я пішов на схід зі своїми друзями, адже зрозумів, що якщо ми всі сидітимемо вдома, то можемо більше не побачити нашого синьо-жовтого прапора», - додає Кішак.

Кішак пригадує, що в зоні АТО найважче було наводити порядок з місцевим населенням. Зокрема тими, які підтримували псевдореспубліки ДНР та ЛНР.

Зараз Кішак займається громадською діяльністю та наразі готується до чемпіонату зі змішаних єдиноборств, який пройде серед учасників АТО.

Нагадаємо, раніше ми писали про коломиянина Андрія Балацького. Боєць розповів, чому пішов в АТО. Читайте також про шлях на війні добровольця, музиканта відомого гурту "Кораллі" Мишка Адамчака.

До теми: Прикарпатці на війні: Артур Пірус із Галича про те, як захищав Україну

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!