Прикарпатский богатир організував збір коштів для пораненого атовця-сироти


Відомий богатир з Івано-Франківська Василь Вірастюк організував збір коштів для молодого атовця-сироти з Хмельниччини.

Про це Василь Вірастюк повідомив на своїй сторінці у мережі Facebook.

Вірастюк розповідає, що прийняв виклик challenge #rowing_stones від Сергія Конюшока, який перебуваючи в Сіднеї надихнувся перемогами наших “нескорених” створив дану естафету.

"Я і творча група "СТБ" вирішили піти далі і організувати збір коштів для пораненого досить молодого ветерана АТО Руслана Кашиці. Отож, знімайте відео, як ви веслуєте на concept2, викладайте в соцмережах під хештегом #rowing_stones та при можливості переводьте кошти на рахунок Руслана: Р/Р 5168 7573 6876 2599", - написав богатир.

Руслан Кашиця, 19 років, сирота родом із Славути Хмельницької області. Коли маму позбавили батьківства, хлопчик потрапив до Плужнянської школи-інтернату в Ізяславському районі Хмельницької області. Після 9 класу пішов вчитися на автомеханіка, проте після першого курсу, як тільки виповнилося 18 років, прийшов у військкомат у рідну Славуту і підписав контракт зі 128-ю гірсько-піхотною бригадою. Хотів зробити щось для України.

«У мене шлях такий життєвий – не дуже. Тому вирішив, що хочу щось зробити для Батьківщини, Я розумів, на що я йду, розумів, що це небезпечно», – каже Руслан.

Хлопець після навчального центру потрапив на передову в серпні, а вже у вересні його служба закінчилася. Руслан переніс уже сім операцій. Йому ампутували одну ногу вище коліна, повністю втрачено зір на лівому оці. Руслан має протез, однак ходити на ньому майже не може, так как він йому не підходить. Через неправильні ампутацію протез ремонтувати вже тричі, однак марно. На ваших або повторна ампутацію, або новий протез.