Прикарпаття досі не отримало обіцяних МОЗ вакцин від сказу та укусів змій


На початку травня МОЗ затвердив розподіл 130 тисяч доз імуноглобулінів та антитоксинів, які Україна отримала від Посольства Індії.

Зокрема 35 000 доз протиправцевого імуноглобуліну, 79 899  доз правцевого антитоксину, 900 доз дифтерійного антитоксину, 14 450 доз антирабічного імуноглобуліну та 1 500 доз антитоксину проти зміїної отрути розподілили у регіони згідно потреб. Оскільки мова йде про гуманітарний вантаж, то його доставку на місця мають здійснити регіони.

Згідно наказу про розподіл, Прикарпаття повинно отримати 1134 доз протиправцевого імуноглобуліну, 2591 доз правцевого антитоксину, 29 доз дифтерійного антитоксину, 468 доз антирабічного імуноглобуліну  та 49 доз антитоксину проти зміїної отрути.

Водночас в Департаменті охорони здоров'я ОДА кореспондентці Бліц-Інфо повідомили, що наразі не отримали вакцини від МОЗ.

"Станом на сьогодні Івано-Франківська область не отримувала вакцини
проти сказу та антитоксин проти зміїної отрути. Разом з тим вакцини для профілактики дифтерії, правцю із зменшеним вмістом антигену, суспензія для ін’єкцій по 10 доз, (одна доза 0,5мл), по 5 мл, у флаконі, по 24 флакони в пачці з картону, виробництва Байолоджикалз Лімітед, Індія (АДП-М, по 10 доз) в кількості 24 000 доз розподілена по закладах охорони здоров’я Івано-Франківської області", -
прокоментував директор ДОЗ Микола Стовбан.

Варто зауважити, що з 2014 року на Прикарпатті і в Україні загалом, були відсутні сироватки та імуноглобуліни через відсутність реєстрації.