Що думають прикарпатці про формулу Штайнмайєра


Українська делегація підписала формулу Штайнмайєра під час засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Документ підписав представник України в ТКГ Леоніда Кучма.

Цей документ був раніше узгоджений радниками голів "нормандської четвірки". Згодом Володимир Зеленський заявив, що українська сторона погодила текст документа.

Тим часом, у містах України вночі відбулися акції проесту із гаслом "Ні капітуляції". Мітингувальники вважають погодження тексту формули Штайнмаєра поступками перед Росією. Акції були у Києві, Львові, Харкові та Маріуполі.

Своє обурення люди висловлюють і в соцмережах. Кореспондентка Бліц-Інфо збрала думки прикарпатців щодо підписання цієї угоди та її наслідків.

"Президент Зеленський заявив про імплементацію «формули Штайнмайєра», що прирівнюється до здачі державних інтересів. Під словом «мир» країна отримає неминучий розкол та війну наступних поколінь українців", - вважає нардеп від Франківська Оксана Савчук.

"Колись Чемберлен підписав з Гітлером Мюнхенську угоду, тим самим даючи згоду на передачу Судетської області Третьому Рейху. Після чого запевнях всіх,що це є запорукою миру. На що Черчіль відповів - "У вас був вибір між війною і безчестям. Ви обрали безчестя і тепер отримаєте війну". Схоже, що біг по граблях - національний спорт української "політичної еліти". Після того, як Путін впихне Україні ОРДЛО, приготуватися Харкову, Миколаєву, Херсону, Одесі...", - написав мер Косова Юрій Плосконос.

"Які пропозиції??? Що робимо??? Чи знову ковтнемо??? Дрова, покришки, канапки, кава чай, коктейль, бочки, феєрверки... для мене закінчилися в 2014 році!!!,- пише майданівець і волонтер Igor Chernetsky.

"Це не еліта, а тим більше українська, це частина проекту. Про який відомо небагатьом. Ми тільки можемо здогадуватися.Нам треба свій проект. Справжній ...", - переконана прикарпатка Alexandra Saprjanchuk.

"Український народ не повинен дозволити зеленим здати інтереси держави, як не дозволив, в свій час, Януковичу", - вважає франківський активіст Yuriy Chaban.

"Це означає капітуляція, а за що загинули тисячі людей? Я вважаю винуватці 73 відсотка Зе", - переконаний Михайло Дімнич.

"Я не помиляюсь?? На початку говорилось про референдум що до статусу ОРЛО ?? Що за на, хто давав право цім потворам щось підписувати без оприлюднення і обговорення хоча б в Верховній Раді?? У нас хіба змінилась форма правління??", - запитує Volodymyr Fomin.

"Може, досить дурно ляпати язиком, як ото по роялю. Де текст, який підписали в Мінську?", - цікавиться редактор франківського видання Андрій Філіппський.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!