Справу Астанова розглядатимуть у Богородчанському суді


У понеділок, 16 вересня відбулась колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Івано-Франківського апеляційного суду.

Зокрема, у відкритому судовому засіданні розглянули подання в.о. голови Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області Олега Лазаріва про передачу кримінального провадження за обвинуваченням Ельдара Астанова у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 115, ч. 1 ст. 309 КК України на розгляд іншого суду у зв’язку із неможливістю утворити склад суду.

Під час апеляційного розгляду прокурор не заперечив проти задоволення подання.

"З урахуванням наведено, колегія суддів апеляційного суду вважає за доцільне передати кримінальне провадження за обвинуваченням Астанова Ельдара Бабаджановича у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 115, ч. 1 ст. 309 КК України на розгляд по суті до Богородчанського районного суду Івано-Франківської області", - йдеться в повідомленні суду.

Ухвала колегії суддів Івано-Франківського апеляційного суду набрала законної сили з моменту її проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Як відомо, студентку з Болгарії, що зникла в Івано-Франківську в останній день весни, знайшли мертвою. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 115 (навмисне вбивство). Поліцейські також затримали ймовірного вбивцю — її хлопця.

Під час обрання запобіжного заходу підозрюваний заявив, що проти присутності преси. Інакше відмовляється давати свідчення. Опісля підозрюваний заявив, що не вбивав дівчину, а знайшов її вже мертвою. У підсумку, Івано-Франківський міський суд виніс рішення про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Підозрюваний оскаржив рішення в апеляційному суді, проте суд залишив рішення першої інстанції без змін.

У середу, 24 липня 2019 року, за рішенням Апеляційного суду Івано-Франківської області підозрюваному у вбивстві студентки з Болгарії Ельдару Астанову змінили запобіжний захід. Тепер підозрюваний у вбивстві чекатиме вироку суду під домашнім арештом та носитиме електронний браслет. Пізніше в Апеляційному суді пояснили, чому випустили Астанова з СІЗО

Нагадаємо, подруга повідомила, що дівчина зникла після зустрічі з хлопцем-турком, який часто її бив. Ввечері 12 червня стало відомо, що на Прикарпатті імовірно знайшли тіло зниклої студентки з Болгарії. Наступного дня в поліції повідомили, що тіло дівчини запхали у валізу та втопили в озері. Опісля слідчі розповіли жахливі деталі вбивства студентки з Болгарії.

До теми: Захисник підозрюваного у вбивстві болгарської студентки заявив про відвід прокурору

Суд щодо вбивства болгарської студентки вкотре перенесли, бо захворіли перекладачі

У підозрюваного в вбивці болгарської студентки новий адвокат. Суд знову перенесли

У справі вбивства болгарської студентки розшукують свідків

Суд у справі про вбивство болгарської студентки знову перенесли

Вбивство студентки з Болгарії: У суді свідок розповів, як позбувались тіла дівчини

Справа про вбивство болгарської студентки: Суд знову відклали

Вбивство болгарської студентки: Свідок розповіла про події того вечора

Підозрюваний у вбивстві туркмен у всіх своїх бідах звинувачує журналістів

Засідання відклали через неявку перекладачів.

Ще один адвокат відмовився захищати вбивцю болгарської студентки

Підозрюваний у вбивстві болгарської студентки відмовився свідчити