Суд залишив Жовніра під вартою з можливістю застави у 4 млн грн


Сьогодні, 5 жовтня, в Івано-Франківського міському суді обрали міру запобіжного заходу для затриманого на хабарі начальнику регіонального відділення Фонду держмайна Зіновію Жовніру.

Нагадаємо, високопосадовця затримали напередодні під час отримання 20 тисяч доларів. Також про цей випадок розповів генпрокурор України Юрій Луценко. Він підтвердив, що затримали саме скандального Зіновія Жовніра. Відтак подробиці затримання хабарнника також розповіли у прокуратурі.

Водночас сьогодні у суді адвокати чиновника-хабарника клопотали про відвід всіх прокурорів. Мовляв, прокуратура незаконно відкрила провадження і підслідність справи не мав права визначати начальник слідчого відділу військового прокуратури Західного регіону Наріман Сулеманов. Однак суд відхилив таке клопотання, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Водночас Жовніру стало зле, тож йому викликали швидку допомогу. Адвокат каже, що медики оглянули Жовніра та зауважують, що підозрюваному потрібна консультація невропатологів.

Однак, суддя зауважив, що невідкладної допомоги непотрібно, тож вирішив продовжити судове засідання.

Прокурор просить утримання під вартою, оскільки вважає що перебуваючи на волі Жовнір може втекти закордон, впливати на свідків чи знищувати докази.

Оскільки за статтею можлива застава, то просить її визначити у межах 2903 мінімальних зарплат, тобто не менше 4 млн грн. Такий розмір застави, на думку прокурора, забезпечить виконання всіх необхідних процесуальних дій.

Сам Жовнір запевняє, що він не мав відношення до аукціону щодо продажу "Коломийської паперової фабрики" оскільки його продає Фонд держмайна, а не регіональне відділення. За його словами, завчасно визначити де і хто буде проводити аукціон він не міг. Тож і домовлятись за знецінення майнового комплексу у нього сенсу не було

У підсумку вислухавши доводи обох сторін суддя пішов у нарадчу кімнату. Повернувшись суд вирішив застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці, тобто, до 3 грудня.  А також визначив суму застави 4 млн 334 гривні.