Синоптики розповіли, чи варто прикарпатцям чекати снігу на Новий рік і Різдво


Сніг, морозі і яскраві вогники. Саме так в наших уявленнях має виглядати ідеальний Новий рік. Втім, цьогорічна погода з плюсовими температурами і дощем зовсім не додає святкового настрою.

Чи потішить погода на Новий рік і Різдво прикарпатців пухнастим снігом і морозом кореспондентка Бліц-Інфо поцікавилася у прикарпатських синоптиків.

Як розповів у розмові з нашою журналісткою керівник Івано-Франківського обласного центру з гідрометеорології Володимир Фригович, на Новий рік нас чекає справді зимова погода, адже область зараз знаходиться в зоні холодного фронту.

«Найближчим часом очікуємо сніг і похолодання, але критично низьких температур нижче 18 градусів не буде. Лютий в нас традиційно холодніший за січень. Втім, останнім часом ми всі помічаємо, як місяці змістилися. Хто дає довгострокові прогнози, опирається на досвід і схожі погодні умови в минулому та співставляє. Звичайно, що святковий настрій дуже багато залежить від погоди, наявності снігу, втім потрібно підлаштовуватися під погоду. Адже якою б вона не була, вона завжди прекрасна», - каже Володимир Фригович.

Уже в суботу, 28 грудня очікується помірний сніг, хуртовина. Вітер Північний 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с. Температура вночі 1-4о нижче нуля, вдень від -4 до +1о вище нуля.

29 грудня, вночі очікується значний сніг, вдень сніг. Ожеледиця. Вітер Пн.-Зх. 10-15 м/с. Температура вночі  1 – 6о морозу, вдень також 1-6о морозу. 

30 грудня хмарно з проясненнями. Вночі  місцями невеликий сніг, вдень без опадів. Ожеледиця. Вітер південно-західний 5-10 м/с. Температура вночі 4-9о морозу, вдень - 1-6о нижче нуля.

В переддень Нового року, 31 грудня буде хмарно з проясненнями, без опадів. Вітер південно-західний 3-8 м/с. Температура вночі 2-7о морозу, вдень від -1 до +4о.

1 січня вночі вночі очікується невеликий мокрий сніг, вдень невеликий мокрий сніг і дощ. Вітер 3-8 м/с. Температура повітря вночі від 3о морозу до 2о тепла, вдень від -1 до +4о вище нуля.

Водночас на Різдвяні свята, каже головний синоптик Прикарпаття, очікують відлигу. Зокрема, 6-7 січня вночі очікується 5-6о морозу, вдень - 1о тепла. Хоча, все ще може змінитися.

До теми: Звіряють кожні три години: Як на Прикарпатті "творять погоду"

Читайте нас у FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!