У франківській школі зі скандалом обирають директора


У івано-франківській ЗОШ №10 розгорівся конфлікт через обрання нового директора.

Напередодні відбулось засідання конкурсної комісії, але директора так і не обрали, оскільки проголосували лише 4 членів комісії з 12, решта - утримались. Колектив школи  боїться, що результати голосування сфальсифікують. І директором визнають кандидата, якого вони не підтримують. Відтак, люди пішли до міського голови Руслана Марцінківа.

Натомість мер каже, що не є членом комісії і не може просто призначити людину на посаду поза конкурсом. 

"Зараз на посаді в.о. директора залишається представник зі школи, з яким вчителі та батьки погодились. Варто тільки дочекатись повторного конкурсу.

Але замість цього деякі вчителі та батьки з претензіями прийшли до мене. Я готовий до діалогу і, звісно, у прийнятті рішення має враховуватись думка педагогів та батьків саме 10-ї школи. Проте, люди, мене в комісії не було і чинити тиск на її членів я не маю права! Знову ж таки, цей діалог має бути цивілізованим: без ультиматумів, образ та тиску від третіх сторін!

Що я запропонував: сформуємо нову комісію, оголосимо повторний конкурс. Зараз одноголосно, під диктовку вчителів, призначити нового керівника я не можу! Є закони, яких усі ми, починаючи від президента і міського голови, маємо дотримуватись.

Роздувати з цієї ситуації конфлікт я не бачу сенсу. Сподіваюсь, що на зміну обуренню, коли вщухнуть емоції, до представників громадськості прийде виважене бачення", - написав в мережі Марцінків.