У Калуші вода підтопила три вулиці, у селі на Рогатинщині - 22 двори


Про це інформує управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА.

18 травня о 18.07 год. до рятувальників області поступило повідомлення про те, що в Калуші внаслідок випадання сильних опадів у вигляді дощу, піднявся рівень води в місцевому потічку.  В результаті виходу води за межі русла потічка відбулось підтоплення приватних дворогосподарств на вул. Височана, Бандери та Чорновола.

Відділеннями ДПРЧ-6 м. Калуш проводились роботи по відкачуванню води з територій трьох господарств. Відділенням Калуського ГРВ звільнено проїжджу частину вул. С. Бандери, де стічними водами було нанесено каміння та щебінь, що унеможливило рух. На 08.00 год. 19.05.2019 заплановано створення комісії з представників місцевої влади для проведення обстеження вулиць міста з метою визначення інших можливих ділянок підтоплення.

Також цього дня в с. Вишнів, Рогатинського району внаслідок сильного дощу відбулося підтоплення частини населеного пункту. На місце події виїжджала оперативна група в складі головного фахівця Рогатинського РВ УДСНС, начальника відділу з питань ЦЗ, ЖКГ будівництва та екології Рогатинської РДА та голови Букачівської ОТГ .

Проведенням подворового обходу встановлено, що внаслідок негоди підтоплено 22 присадибні ділянки. Рівень води спадає. Потреби в залученні підрозділів УДСНС в області немає.

До теми: На Яремчанщині вода знесла міст, зрунувала дорогу та підтопила хати

Темно і заливає водою: Мешканці Ямниці розповіли, що пережили минулої ночі

Прориву дамби не було: В Ямницькій ОТГ розповіли про подробиці нічного затоплення