У річки Прут і Черемош випустили 135 тисяч мальків форелі


Із 6 по 7 серпня відбулося зариблення річок Прут і Черемош та їх приток в межах Чернівецької та Івано-Франківської областей. До водойм випустили 135 000 мальків струмкової форелі.

Середня вага одного екземпляра становила 2,5 грами, пише прессслужба  Івано-Франківської ОДА.

Зарибок вирощено за державний кошт на ДУ «Рибоводний форелевий завод «Лопушно».

Вселення водних біоресурсів здійснювалось відповідно до Порядку штучного розведення (відтворення), вирощування водних біоресурсів та їх використання, затвердженого наказом Мінагрополітики від 07.07.2012 № 414. 

Контроль за проведенням робіт із зариблення здійснювала спеціальна комісія, утворена Держрибагентством. До складу комісії увійшли представники Чернівецького та Івано-Франківського рибоохоронних патрулів.

На заході були присутні представники громадських організацій, місцевих адміністрацій та небайдужа громадськість.

«Специфіка зариблення фореллю – це кропіткий процес, який відбувається в декілька етапів. Вселення проводиться не в одному місці, а розвозиться руслом річки з урахуванням ландшафтів, населених пунктів, зариблень минулих років тощо. Дякую за правильно організований процес усім, хто брав активну участь у вселенні водних біоресурсів»,- зазначив голова Держрибагентства Ярослав Бєлов. 

Закликаємо громадян брати участь у збереженні рибних запасів, особливо в місцях їх вселення. Якщо ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти на всеукраїнську безкоштовну «гарячу лінію» 0 (800) 50-52-50.