У трьох районах Прикарпаття виявили небезпечного шкідника


Під час проведення обстежень на господарствах Галицького, Снятинського та Тлумацького районів виявили, що у яблуневих садах триває літ, яйцекладка 2-го покоління та шкідливість гусениць 1-го та 2-го поколінь яблуневої плодожерки.

Про це інформує Держпродспоживслужба Івано-Франківської області. При відлові на феромонну пастку 3 і більше метеликів яблуневої плодожерки за 7 днів необхідно провести хімічні обробки.

У приватному секторі від гусениць плодожерки, попелиці застосовують препарати, дозволені для роздрібного продажу населенню: альтекс, к.е – 2-3 мл на 6-10 л води; антигусінь, к.с. 4 мл на 10 л води; армет, к.с. – 4 мл на 10 л води; каліпсо, кс 2 мл на 10 л води; люфокс, к.е. 10 мл на 10 л води; рубус протект, в.г 0,7 г на 10 л води; цезар, к.е. 4-6 мл на 10 л води та інші.

Довідка: Плодожерка яблунева  — метелик родини листовійкових; небезпечний шкідник яблуні й груші; самиця відкладає яйця (до 80 штук) на листя, а згодом плоди, з яких її гусениця живиться м’якушем і насінням. Поширена в межах ареалу яблуні й груші.