В Богородчанах знову розгорівся конфлікт через костел


У вівторок, близько 12 години в Богородчанах біля костелу зібралися прихильники ПЦУ та мешканці, які вважають, що приміщення має належати громаді.

Про це в мережі повідомила місцева активістка Ольга Корній Чоп'як. Як відомо, конфлікт за приміщення костелу триває вже кілька місяців.

Після виселення московського патріархату, приміщення перейшло у власність громади. Втім, нещодавно РДА вирішила передати його у власність о. Феогноста з ПЦУ. 

Частина місцевих мешканців виступила проти, адже вважають, що приміщення храму потрібно віддати римо-католицькій громаді, або залишити у власності Богородчан і на громадських слуханнях вирішити, шо робити далі.

Сьогодні, парафіяни ПЦУ на чолі зі священиками все ж зайшли у храм. 

Місцеві активісти викликали поліцію. У випадку бездіяльності поліції обіцяють звертатися безпосередньо до глави Нацполіції Сергія Князева та міністра МВС Арсена Авакова. 

Деталі згодом.

Нагадаємо, у квітні 2017 року районна рада проголосувала за відмову від договору безоплатного користування культовою спорудою. Втім, релігійна громада УПЦ МП не хотіла звільняти приміщення. Тільки 3 лютого цього року у Богородчанах релігійна громада святих апостолів Петра і Павла перейшла в Помісну автокефальну православну Церкву в Україні.

До теми:  "Війна" за храм: У Богородчанах московський патріархат не хоче виселятись з костелу

Богородчанська громада хоче власними силами відреставрувати старовинний костел

В Богородчанах у московського патріархату забрали приміщення і віддали музшколі

На Богородчанщині громада перейшла з Московського патріархату до ПЦУ

Громада Коломиї офіційно перейшла в Православну Церкву України