В Івано-Франківську засудили водія сміттєвоза, який розчавив людину


Івано-Франківський міський суд виніс вирок водію смиттєвоза ПАТ «Автотранспортне підприємство-0928», який з необережності переїхав чоловіка.

Як зазначається у матеріалах справи, в ніч з 7 на 8 червня водій у дворі одного з будинку в Крихівцях, рухаючись заднім ходом до сміттєвих баків не побачив чоловіка, який п’яним лежав на дорозі. Проїжджаючи правими і лівими колесами з обох сторін над чоловіком, виступаючими частинами днища зачепив останнього, після чого, відбулось його волочіння та притискання тіла до дорожнього покриття, інформує Бліц-Інфо.

Від отриманих травм чоловік отримав тяжкий травматичний шок, від яких через декілька годин він помер у лікарні.

У судовому засіданні водій сміттєвоза повністю визнав свою вину та розкаявся зазначивши, що завдані збитки він повністю та добровільно відшкодував потерпілій. Просив суд його суворо не карати.

Водночас дружина загиблого суду пояснила, що будь-яких претензій до обвинуваченого немає,  а згідно з договором він буде брати участь в утриманні її малолітньої дитини до досягнення повноліття.

У підсумку суд визнав чоловіка винним та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк чотири роки без позбавлення права керувати транспортними засобами.

Втім, на підставі ст. 75 КК України його звільнили від відбування призначеного покарання, встановивши іспитовий строк тривалістю два роки.

Читайте Бліц-Інфо в FacebookTelegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!